This recipe is inspired in an Indian Recipe, I adapted from Better Homes Recipes, and how they say "this pleasently sweet, Indian-style rice pudding is smooth and curstardy with a hint of cardamom"
I love cardamom because with a little is tasty so delicious, many people call Cardamom "Indian Vanilla" but vanilla comes from Orient too, anyway, this is a dessert nice an simple.
The cardamom powder sold in all Supermarket, come in little bags or others little jars.
And of course you may find in Oriental stores too.
The recipe
Ingredients
3 egg whites
1 egg
1 and 1/2 cups of milk
1/2 cup of sugar
1 teaspoon of vanilla
2/3 cup cooked rice
2 tablespoons of goden raisins (optative)
1/2 teaspoon ground cardamom
1/2 teaspoon finely sheredded orange peel
Garnish: Mint leaves and finely orange peel.
Method1. In a medium bowl combine egg whites, egg, milk,sugar and vanilla.
Beat until combined but no foamy.
Stir in rice, golden raisins, cardamom and orange peel.
2.Place in six custard cups of souffle dishes in a 3 quarter rectangular baking dish (bain Marie) an oven rack.
Divide rice mixture among cups. Place boiling water into baking dish around custard cups to a depth of 1 inch.
3. Bake in 190° oven about 40 minutes or just until stirring after 20 minutes.
Let cool and garnish with some finely sheredded peel orange and mint leaves.
Make 5 servings.
En español
Budín de arroz al horno
Esta receta está inspirada en una receta India que adapté de Better Homes and Gardens y como ellos dicen:"Es una deliciosa receta de budin de arroz estilo indio y que lleva una pizca de cardamomo"
El cardamomo viene en pequeñas bolsitas o frascos, es una especia que viene de la India, y la venden en los Super o en negocios de productos orientales.
La receta
Ingredientes
3 claras de huevo
1 huevo
1 y 1/2 taza de leche
1/2 taza de azúcar
1 cucharadita de vainilla
2/3 taza de arroz ya cocido
2 cucharadas de pasa rubias (optativo)
1/2 cucharadita de cardamomo en polvo
1/2 cucharada de cascara de naranjas cortada fina
Para adornar: hojas de mentas y cáscaras de naranja finas.
Preparación
En un bowl mediano, batir las claras de huevo, el huevo, la leche, azúcar y vainilla.
Batir hasta que esté unido pero no espumoso.
Unir con el arroz, las pasas rubias , el cardamomo y las cáscaras de naranja.
. Colocar 5 cuencos o bowls de cerámica en una fuente metálica cuadrada para que vayan a baño maría.
Repartir la mezcla de arroz en los cuencos. Agregarle agua a la fuente donde van los bowls, y llevar a horno por unos 40 minutos a horno mediano a unos 190° C.
Dejar enfriar y adornar con hojas de menta o cáscaras de naranjas cortadas en lonjas finas.