30 July 2013

Berry, chia and greek yogurt dessert


 





Chia seeds have been in Whole Foods for a long time, but they're just now starting to grow in popularity, said Drew Rosen, nutrition and cooking teacher at New York City's Whole Foods Market Tribeca. "It's an ancient crop, but because the seeds are so flexible and high in omega threes, they are just blossoming all over the markets in all different types of products."

And that is true I had make some recipes but I wanna make something like a dessert with berries and greek yogurt!
I think chia is similar to tapioca in texture.





Ingredients
(5 glasses)
 
2  greek yogurt or plain yogurt  (about 350 g)
2 cups of different berries
(like raspberries,strawberries or blueberries)
3 tablespoon of chia seeds
3 tablespoon of sugar (or other like Splenda  or other)
3/4 cup of cold water

Method


Put chia seeds with the water in a bowl  and let about 4 hours or overnight.
 The mixture will become very thick and pudding like.
Set aside.

In the blender mix the berries, yogurt and sugar until is smooth.
Stir the chia mix with the berries mixture  and spoon into glasses or bowls and top with some berries.
(look like a mousse)
 
 Put in refrigerator until serve.
.
 
 
 

en español
Postre de  frutos rojos, yogurt y chía










 
La chia es una de esas semillas saludables que se han  vuelto a decubrir últimamente ya que es muy antigua , estuve investigando mucho  antes de hacer este post, es buena para bajar el colesterol, mantener los niveles de azúcar y limpiar el organismo.
Para mi el ideal es mezclarla con algo (como esta crema de berries) o en un queque, porque cuando queda mejor es cuando se coloca en agua, es parecida a la tapioca que es muy rica también y la uso para postres.
Es como la quinoa en el sentido que se adapta a todo porque no tiene sabor, eso es lo bueno, me encantó este postre y los hombres de la casa se lo comieron todo!
 
Ingredientes
(5 porciones)
 
2 yogurt griegos o natural sin sabor
2 tazas de berries surtidos o frambuesas
(congeladas o frescas)
3 cucharadas de semillas de chia
3 cucharadas de azúcar (o un subtituto de azúcar como splenda u otro)
3/4 taza de agua fría
 
Nota: La chia se encuentra en negocios de productos naturales y también en supermercados)
 
Preparación
 
En un bol mediano colocar las semillas de chia con el agua fría, dejar remojar unas horas o toda la noche.
Con este remojo la textura se pondrá como gelatinosa y aumentará de tamaño.
Aparte en la licuadora colocar los berries (descongelar un poco antes) el azúcar, y el yogurt.
Unir la mezcla de berries con la chia batiendo suavemente con una cuchara de palo.
La textura es como un mousse.
Repartir en vasos o copas y adornar con algunas berries.
Llevar al refrigerador  hasta el momento de servir.
 
 

27 July 2013

Boston brown bread






This  densed and quick bread is traditionally baked in empty coffe beans, if you have someones:)

I asked my Mom some antiques tins she used to christmas cakes, was perfect!
She say I can let me the tins LOL

This recipe is adapted from Bon Appetit magazine
Im sharing the original recipe, I had to change  some ingredients  I haven't, but if you have all  would  be amazing and more darkness, is a delicious bread!







Ingredients 

1 tablespoon of butter room temperature to tins
2 cups whole milk
1/2 cup mild flavored molasses  (I used corn syrup)
1/4 cup light Brown sugar
1 teaspoon salt
1 1/4 cups whole  wheat flour
1 cup all purpose flour
1 cup rye flour  (I used other cup of wheat flour)
1/2 cup cornmeal
1 tablespoon baking soda
1 teaspoon baking poder

(rye flour is available at natural food stores]

Method 

Preheat oven to 180°c  or (350 °)
Cut some squeares of foil  coat inside of the cans or tins and greased with butter.
In a saucepan  stir milk, molasses, brown sugar and salt
over low heat until sugar dissolves and mixture os just warmed
( do not boil).
In a large bowl whisk whole wheat  flour with all purpose flour, rye flour, cornmeal, baking soda, baking poder.
Add milk mixture whisk until smooth.  Put dough in cans.
(I use only one can)
Smooth tops.
Cover cans with foil.Place cans in a deep roasting pan or a heavy shallow pot.
Transfer pan to oven. Pour very hot water into pan about side of the can.
Bake until a skewer inserted through foil into the center of each loaf coes out clen, that about 1  1/2 hours.
Transfer to a wire rack and let coolby 15 minutes. Run a thin knife aroundedges of can. Invert to reléase loave onto rack.
Let cool completely.
Note:
You can make Bread can be make 3 days ahead.Store at room temperature.
Slice bread and serve with soft butter.


Im sharing with Cook your books

and remember look other lovely recipes 






Print recipe here 


EN ESPAÑOL


 Pan integral







Me encanta hacer pan, aunque no siempre tengo el tiempo, en todo caso es muy práctico porque a veces aquí no tienes donde comprar pan.
En todo caso me gusta hacerlo. El que hago siempre son las baguettes, que ya están publicadas.
pero esta receta me ha gustado mucho, la textura y el sabor, la ventaja de hacer tu propio pan es que uno controla la sal que se le pone, además no lleva aceite ni mantequilla.
Siempre he creído que lo hecho en casa es más sano.
Este pan viene de Boston, USA y está adaptado de una receta de Bon Appetit.
Es una receta antigua que se hacía usando envases metálicos  como moldes, en todo caso yo ocupé una caja de galletas antigua en que mi mamá  hace pan de pascua. Pero se puede usar cualquier molde, como los alargados.
 
Ingredientes
1 cucharada de mantequilla (para el molde)
2 tazas de leche
1/2 taza de melaza o miel
1/4 taza de azúcar rubia
1 cucharadita de sal
2 1/4 taza de harina integral
1 taza de harina blanca sin polvos de hornear
1/2 taza de sémola
1 cucharada de bicarbonato de soda
1cucharadita de polvos de hornear

Preparación
Precalentar el horno a 180 °c.
Cortar algunos trozos de papel metálico para el molde.
Acomodarlos dentro del molde  y enmantequillar.







25 July 2013

raspberry and almonds muffins







These muffins are delicious, healthy and have berries :)) ha!
Im adapted from a recipe of Low calories recipes book
by Publising group.
and Im sharing this with Cook your books from Joyce






Ingredients

200 grams all purpose flour
2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
75 grams unsalted butter (melted)
200 ml buttermilk or plain yogurt
70 grams sugar
50 grams slices almonds
300 grams raspberries fresh or frozen


Method



Preheat oven to 190 °c.

In a large  bowl sift the flour, baking poder ,  soda and salt.
Add the sugar and mix well.

Add the melted butter, vanilla, milk and raspberries, gently mix the preparation should be slightly lumpy.

With a spoon pour the mixture in the molds of paper in a tray for 12 muffins. 



Spread the almonds on the muffins and then introduce the muffins to  preheated oven about 20-25 minutes or until  look  little golden .
Let cool for a while before removing from the tray.



PRINT RECIPE



En español


Muffins con almendras y frambuesas








 
 
 
Estos muffins son deliciosos y realmente saludables
Estan adaptados de una colección de libros Publishing group que se llama "Recetas bajas en calorías"
 
(Como dato a veces hago cupcakes son preciosos pero siempre los muffins tienen menos calorías)
 
Ingredientes
 
200 gramos de harina sin polvos de hornear
2 cucharaditas polvos de hornear
1/2 cucharadita bicarbonato de soda
1 pizca de sal
70 gramos de azúcar
1 cucharadita vainilla
75 gramos de mantequilla sin sal (derretida)
200 miligramos de leche
50 gramos almendras laminadas
300 gramos de frambuesas congeladas
o frescas
 
Preparación
 
En un bol grande tamizar la harina, polvos de hornear, soda, y sal.
Añadir el azúcar y mezclar bien.
Precalentar el horno a 190°c.
De a poco añadir la vainilla, la mentequilla derretida la leche, y las frambuesas. La preparación quedará un poco grumosa pero está bien.
Preparar moldes de muffins poniendo envases de papel en cada uno de los moldes. (bandeja para 12 muffins)
Con una cuchara repartir la mezcla en la bandeja para muffins.
Encima repartir las almendras laminadas o trozadas.
Llevar a horno precalentado por unos 20 a 25 minutos o hasta que hayan subido y estén ligeramente dorados.
Dejar enfriar un rato antes de servir.

22 July 2013

Coimbra-style bread pudding

              


Is again Secret Recipe Club and my assignment this time was
From Brazil to you and is a really amazing blog with nice recipes, was difficult  choose and finally  I made this Coimbra- Style Bread pudding, a really wonderful bread pudding and here was a success !
You can see the original récipe here
Thanks Denisse by sharing amazing recipes!



Secret Recipe Club








    Ingredients

300 g , french bread or baguette chopped
3 cups warm milk
4 large eggs at room temperatura
1 1/3 cups sugar
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon port wine, or any sweet red wine
zest of 1 lemon
1/4 cup raisins
unsalted butter or no stick cooking spray to the baking pan
port sauce (recipe follows)

Method

Preheat the oven to 180°c grease bottom and sides of the ring mold baking pan.

In a large bowl, soak the stale bread in the warm milk until bread is softened and milk is almost cool. In a blender, mix the the mixture of bread and milk,the eggs,sugar, cinnamon, vanilla and wine.
Then stir in the lemon zest and rasisins.
Pour the blended bread mixture into the pan. Place ring mold pan in a larger, rectangular baking pan, and fill with boiling wáter to come halfaway up the side of the ring mold pan (bain Marie).
Bake for about 40 to 50 minutes or until a toothpick inserted in the pudding comes out clean.
Let pudding  cool down on a rack. When it is slightly warm, run a samll metallic icing spatula or knife around the edges of the pan to loosen the pudding. Invert onto a serving plate. Cover and refrigerate for about 4 hours. Serve with the posrt sauce on top.

Port wine  sauce
Ingredients
1 cup Port or a sweet red wine
juice of 1/2 lemon
1/2 cup of sugar
1/2 tablespoon of water
1 teaspoon cornstarch

Method
In a heavy small saucepan, stir port, lemon juice and sugar over low heat until sugar dissolves.
Invreases heat to médium high and boil until mixture is reduced to 1/2 cup,about 10 minures.
Combine water and cornstarch well in a small bowl. Whisk into Port mixture and boil until slightly
thickened stirring constantly for aproximately 2 minutes. Let cool and pour over the bread.
Serve with some berries. Look and taste amazing:)

















PRINT RECIPE


EN ESPAÑOL

Budin de pan estilo brasileño









 
 
 
Ingredientes
 
300 gramos pan francés o baguette (en trozos)
3 tazas de leche tibia
4 huevos a temperatura ambiente
1 1/3 taza de azúcar
1 cucharadita de canela molida
1 cucharadita de vainilla
1 cucharada de vino oporto o vino dulce
ralladura de limón
1/4 taza de pasas
 mantequilla sin sal para engrasar el molde
salsa de Oporto (receta más abajo)
 
Método
 
 

19 July 2013

Mini italian pizzas (someones with asparagaus and others with bacon)






Times ago I made other pizza recipe from my friend Alessandra  from New Zeland  and you can see here the recipe is really delicious too.
I made this récipe because I wanna try my Italian cuisine book.

From the book :
 Italian cuisine

Im sharing with Cook your books from Joyce




Ingredients

40 g dry yeast
1/2 teaspoon of sugar
130 ml warm wáter
400 all purpose flour
1 teaspoon of salt
70 ml olive oil
75 ml wáter

asparagus pizza

300 g asparagus
tomate sauce
chopped tomato
salt
oregano
gauda o mozarella cheese

Bacon pizza
100 grams bacon in slices
gauda oe mozarella cheese
tomato sauce
chopped tomato
salt
oregano

Method

In a bowl put the yeast and sugar . Spread the warm water and stir the sugar and yeast.
Cover with a cloth kitchen and let stand about 30 minutes.
In a bowl sift flour like a volcano. Pour into the center yeast, salt, oil and water.
Work the  ingredients until dough is smooth and soft and give a ball.
Pass it through flour, cover and let rise in a warm place about 1 hour or until doubled in volume.
Grease a baking tray with oil .Peel the tomatoes and cut into squares.
Divide dough into 6 or 8 equal masses give them a ball and flatten slightly.
Place on the tray.

If you want to cover the first  with asparagus, add tomato sauce, then add  salt and oregano  and chopped tomato, add cheese and asparagus into pieces (not  need  cook previously   I cook them directly at the oven)

The bacon: Cover with tomato sauce, salt and oregano diced tomatoes and then cheese and bacon strips.
Drizzle with a little oil and cook in preheated oven at 190 ° C for about 20 minutes or until crust is lightly browned and asparagus are cooked and in the case of crisp bacon.

Serve







Print recipe


EN ESPAÑOL

Mini pizzas de espárragos y otras con tocino








He hecho otras recetas de pizzas como las de mi amiga Alessandra de Nueva Zelandia y es muy rica tambien si quieren ver otra receta la pueden ver acá  tiene pocas diferencias con esta que hice ahora, lo que pasa es que quería probar esta receta de un libro de Cocina italiana que tengo, muy bueno.
Además para satisfacer al publico de aquí vegano y carnívoro hice de dos tipos, con espárragos y otras con tocino, me encantó la de espárragos pero gerardito le gustó mucho la de tocino.
asi que todos felices!

Ingredientes


16 July 2013

Yogurt parfait with strawberries and pistachios (parfait de yogurt con frutillas y pistachios)



Yogurt parfaits are easy to make, and they make great desserts and nice snacks.
This have greek yogurt, strawberries and pistachios.
Healthy and delicious!


Source: New York New York Times





Ingredients
(4 to 5 servings)

500 grams strawberries
(fresh or frozen)
3 tablespoon of sugar (or splenda)
1/2 teaspoon vanilla extract
2 1/2 cups  greek style yogurt or plain yogurt
3 tablespoons toasted and unsalted  pistachios
finely chopped

Method

In a bowl combine the strawberries and 1 tablespoon of sugar.
Set aside.
In other bowl  mix the yogurt and  1 tablespoon of sugar.Add the vanilla and stir.
Spoon  1/4 yogurt mix into the bottom of 4 or 5 parfait glasses.
Distribute the first portion of strawberries among the  glasses.
Sprinkle the pistachios over the strawberries. Repeat the layers
 and finnaly sprinkle some pistachios over the top of the parfaits before serving.
Refrigerate until serving.



PRINT RECIPE



EN ESPAÑOL
parfait de yogurt con frutillas
y pistachios

















Este postre es tan fácil y tan delicioso, yo usé frutillas congeladas porque en este tiempo es difícil encontrar frutillas frescas, además las frutillas congeladas no son caras (hasta he hecho mermelada con ellas)
Los pistachios le dan un toque especial pero también se podría hacer con almendras laminadas (se me acaba de ocurrir) si compran pistachios fíjense que sean sin sal


Ingredientes


13 July 2013

Orange polentina dessert









Polentina is a creamier, porridge like version, often served for breakfast but so go too like a dessert.
And orange infuse dollop of mascarpone or crean cheese and yogurt is a rich  delicious topping.
You can use instant polenta or regular fine cornmeal.


Source: Eating well magazine





Ingredients

1 medium orange
2 cups water
1 1/2 cups milk
1/4 teaspoon salt
3/4 cup instant polenta or fine cornmeal
1/2 cup mascarpone or cream cheese
1/2 cup greek style yogurt
4 tablespoons honey divided

Method

Zest the orange to get 1- 1/2 teaspoons, set the zest aside.
Remove the rest of the peel and white pith with a knife.
Working over a bowl cut the segments from their membranes.
Set aside for garnish.
Combine water, milk and salt in a large heavy saucepan and bring  to a boil.
Gradually whisk in polenta  and return to boil. Reduce heat to médium  to maintain an even bubble and whisk until the polenta thicknes about 5 to 8 minutes (depends what type are using)
Remove from the heat cover and let stand about 5 minutes.

Meanwhile combine cream cheese, yogurt  and 1 tablespoon of honey  and 1/2 teaspoon of orange zest in a small bowl.
Whisk the remaining 3 tablespoons honey and the zest into the polentina. Divide among 4 or 5 bowls and top with a dollop of the cream cheese  topping. Garnish with the reserved orange segments.


Im sharing with Eat your books from Joyce (Kitchen flowers)







Print récipe here


EN ESPAÑOL

 

 
Postre de polenta y naranja









Este postre es absolutamente delicioso, la receta original es con polenta (me gusta la polenta) pero también se puede hacer con sémola pero la polenta le da una textura especial.
Además es una buena época para usar naranjas que en esta época es más fácil encontrar.

Además es un postre que le gusta mucho a los niños.
Es con miel pero las personas con diabetes se puede reemplazar por sucralosa o splenda.


Ingredientes
( 4 a 5 porciomes)

1 naranja
2 tazas de agua
1 1/2 tazas de leche
1/4 cucharadita de sal
3/4 taza de polenta o sémola
1/2 taza de queso crema
1/2 taza de yogurt tipo griego o natural
4 cucharadas de miel divididas

Preparación
 
 
Rallar la cáscara de naranja hasta tener 1 cucharadita y 1/2 de ralladura. Reservar.
Remover el resto de la cáscara y retirar la parte blanca de la naranja, cortar los gajos de naranja y reservar para adornar.
 
Aparte mezclar en una olla mediana el agua, leche y sal y dejar hervir un poco.
Después de a poco agregar la polenta batiendo para mezclar todo el tiempo.
Dejar que hierva de nuevo y bajar el fuego para que hierva un poco hasta que espese la polenta aproximadamente de 5 a 8 minutos (depende del tipo que se esté usando la polenta del tipo instantánea es más rápida pero la normal demora unos 8 minutos)
(polenta hay en el Jumbo y en el Líder)
Reirar del fuego y dejar reposar por lo menos 5 minutos.
Mientras tanto mezclar el queso crema, yogurt, una cucharada de miel, y una cucharadita de ralladura de naranja en un bol.
Agregar las 3 cucharadas de miel restante y la ralladura de naranja a la crema de polenta.
Repartir la crema de polenta en 4 o 5 bols o copas y adornar con un poco de crema con yogurt, adornar con unos gajos de naranjas.

9 July 2013

Chocolate stout (beer) Brownies









These brownies are really awesome and are from Bon Appetit, don worry if you haven't some stour beer you can make with other beer.
The twins loved these brownies!





Ingredients

1 cup stout (such as Guinness or other
400 g semisweet chocolate,chopped,divided
1 cup plus 2 tablespoons unsalted butter
1 1/2 cups sugar
3 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
3/4 cup all purpose flour
1/ teaspoon baking soda
1 1/2 teaspoons salt divided
METHOD
    Preheat oven to 180°c
    Line a metal baking pan (about 20 x 20 cm) with foil
    Bring beer to a boil in a médium sauce pan, cook until reduced to 1/2 cup about 12 minutes.
    Let cool. Reserve 1/4 cup of beer.
    Stir 300 g chocolate and 1 cup butter in a médium metal bowl set over a saucepan of simmering wáter until melted and smooth.
    Whisk sugar, eggs, and vanilla in a large bowl to blend.
    Gradually whisk in chocolate mixture, then 1/4 cup beer from pan. Fold in flour and 1 1/4 tasp salt.
    Pour batter into prepared pan.
    Bake brownies until surface begins to crack and a tester comes out with a few moist crumbs attached, about 30 to 35 minutes.
    Transfer pan to a wire rack and let cool at least 20 minutes.
    Stir remaining 100 g of chocolate in a médium metal bowl set over a sauce pan of simmering wáter until melted and smooth. Add reserved 1/4 cup beer, remaining 2 tbsp. butter and 1/4 teaspoon salt, whisk until blended.
    Pour warm glaze over brownies. Let stand at room temperature until glaze is set, about 40 minutes.




Im sharing this recipe with Cook your book #2



Print recipe  here



EN ESPAÑOL
Brownies















5 July 2013

Creamy salmon with panko and cheese crumble










Days ago I saw  this salmon recipe  on the blog of my friend Rosario, Recetas para todasRosario is a teacher cook  and live in Viña del Mar  near   the beach. She  has wonderful recipes and I enjoyed  this salmon recipe , really delicious!





Ingredients (4 to 5 servings)


Creamy salmon

600 g salmon fillets
4 tablespoons of heavy cream
1 tablespoon mustard
salt
1 teaspoon honey

Crumble
 
2 tablespoon of soft butter
40 g grated cheese
50 g panko or breadcrumbs
1 tablespoon toast sesame

 
 
Method

In a baking dish place the salmon fillets, (if you like  put a few drops of lemon)  and to make cream mix heavy cream with the mustard, salt and honey and with this mix  cover the fish fillets

Besides to make the crumble, make a kind of blasting in a bowl with the butter, panko, sesame seeds and grated cheese and put this over the salmon.



Preheat the oven to 180° c and bake about  15 to 20 minutes or when the salmon cover looks crisp and golden.

Serve with green salads or mashed potatos.


Print Recipe






En español

Salmon cremoso con panko y queso rallado



 

 
 
 Esta receta de salmon con crema y panko es una receta de mi amiga Rosario del blog "Recetas para todas" la Rosario tiene recetas fantásticas y esplica muy bien, ella hace clases  de cocina y vive en Viña del Mar.
 
 
Ingredientes (4 a 5 porciones)
 
 Filetes de Salmon fresco o congelado
4 cucharadas de crema espesa
1 cucharada de mostaza
sal
1 cucharadita de miel
 
Para el crocante
2 cucharadas de mantequilla
40 gramos queso rallado
50 gramos de panko o pan rallado (el panko es como pan rallado pero más liviano se encuentra en negocios orientales o en el Jumbo)
1 cucharada de sésamo tostado
 
Preparación
 

 
 Para el salmón colocar los filetes en una bandeja de horno (precalentar a 180°c) Preparar la crema para cubrir, en un bol mediano mezclar la crema, mostaza, miel,  y sal
Si se quiere se le puede colocar un poco de limón antes de la crema.
Esparcir la crema de mostaza sobre el pescado cubriendo boen.
Para preparar el crocante mezclar bien el panko, el queso rallado, la mantequilla y el sésamo, hacer como una arenilla, y distribuir sobre el pescado cubierto con la crema.
Llevar a horno por unos 15 a 20 minutos. O hasta que esté bien dorada y crujiente la cubierta (pero no demasiado para que el salmón no se seque)
Servir con ensaladas o puré.
 
 

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